Espressomachine werkt niet meer- Loop deze stappen na!

Je wilt in de ochtend graag een bakje koffie nemen op je bedrijf of je staat als horecaonderneming aan de start van een drukke zomerse dag. Dan blijkt ineens dat je koffie- espressomachine niet meer werkt. Dit is een probleem die je liever zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Het kan een complex probleem zijn waar technische hulp voor nodig is, maar soms is het ook zelf erg snel op te lossen. Hieronder lees je verschillende tips die je kunt ondernemen om je espressomachine weer snel aan de praat te krijgen. 

Stap 1: Espressomachine werkt niet meer? Controleer als eerste de stroom.

Kijk als eerste of er stroom staat op de machine. Dit kun je doen door te kijken of het stopcontact waar de machine in zit nog werkt. Wanneer deze werkt kun je ook nog een kijkje nemen in de meterkast. In de meterkast kun je kijken of alle stoppen nog aan staan en of alles nog lijkt te werken. 

Wanneer er nog stroom op de machine lijkt te staan. Kun je kijken of de machine niet uit staat. Bij sommige espressomachines is; er een aan en uit knop. Bij andere machines is er een schakellaar. Deze schakellaar bevat meestal 3 verschillende standen (0,1 en 2). Bij deze machine moet de schakellaar op de 2 staan. Alleen dan gaat de machine aan. 

Stap 2: Controleer de waterdruk

Een espressomachine maakt gebruik van water. Door water te mengen met koffiebonen ontstaat koffie. Wanneer er geen waterdruk op de machine staat heb je dus ook geen koffie. Controleer daarom de waterdruk. Dit kun je doen door bijvoorbeeld even een kraan (bij een spoelbak bijv.) open te draaien. Ook kan het voorkomen dat er een knik in de slang zit. Loop daarom even na of de slang geen verstoppingen bevat. 

Stap 3: Controleer het bonen reservoir 

Waar dus waterdruk nodig is voor het maken van een bakje koffie. Zijn de koffiebonen zelf natuurlijk ook essentieel. Daarom is het belangrijk om te kijken, wanneer de espresso niet meer werkt, of er nog genoeg bonen in het bonenreservoir zitten. Ook kan het zijn dat het klepje nog dicht staat van het bonenreservoir, deze moet altijd OPEN zijn. Het klepje kun je vinden onder de bonenstolp. 

Hierboven is de bonen-klep gesloten. Deze moet altijd OPEN zijn bij gebruik.

Stap 4: Stekker er in en uit halen

Wat bij veel elektrische apparaten, die geen gehoor meer geven, kan werken is; de stekker er even voor 10 seconden uithalen. Ook bij een espressomachine die niet meer werkt kan dit helpen. Vergeet na de 10 seconden niet om de stekker weer in het stopcontact te doen…

Conclusie

Wanneer je espressomachine niet meer werkt, kun je deze simpele stappen ondernemen:

  1. Controleer de stroom en kijk of de machine aan staat.
  2. Controleer de waterdruk.
  3. Kijk naar het bonen reservoir en zorg dat het klepje open staat.
  4. Haal de stekker er 10 seconden uit en stop hem weer terug.

Wanneer de machine hierna nog steeds niet werkt, dan is verstandig om technische hulp in te schakelen. 

Bekijk de koffie- espressomachine reparatie pagina van Wietec voor meer informatie over de reparatie mogelijkheden die Wietec heeft. Wanneer je dringende hulp nodig hebt kun je even contact opnemen met Wietec. 

Naam (verplicht)E-mailadres (verplicht)Website

Geef een reactie

×
×

Winkelmand