Welke professionele waterfilter past bij mijn gebruik?

Er zijn veel verschillende waterfilter op de markt. Je hebt keuze uit veel verschillende merken en daaronder weer verschillende types. Het verschil tussen deze types loopt soms aardig uiteen. Wanneer je weinig idee hebt over wat deze verschillen tussen de types zijn; kan het moeilijk zijn om te bepalen welke professionele waterfilter bij jouw gebruik past. Hieronder wordt uitgelegd voor welk filter je kunt gaan. 

Wat is een waterfilter precies

Met een waterfilter breng je de totale hardheid van het water omlaag. Wanneer je de hardheid van het water omlaag brengt; minimaliseer je de kans op kalkaanslag. Wanneer je geen kalkaanslag voorkomt, bespaar je op mogelijke onnodige reparatiekosten. Ook houdt het filter (slechte) smaak en geurstoffen tegen, hierdoor heeft het water nooit een slechte invloed op de koffiesmaak. Verder worden grove en fijne deeltjes tegengehouden door het filter.

Welke professionele waterfilter past bij mijn gebruik?

Het meeste onderscheid tussen verschillende filters wordt bepaald door 2 verschillende factoren. De belangrijkste factor is het verbruik. Dit houdt in; het aantal liter water wat je per jaar gebruikt door het filter heen. Daarnaast is de hardheid van het water ook belangrijk. Hieronder worden de 2 verschillende factoren verder ontleed.

Het waterverbruik

Het verbruik van het filter kun je meestal het beste meten door een schatting te maken van het watergebruik. Deze schatting kun je het beste baseren op het gemiddelde aantal kilo’s koffiebonen, theewater verbruik en het dagelijks spoelen van de machine. Voorbeeld: Bij het gebruik van 150kg koffie, 6000 koppen thee en dagelijks spoelen. Verbruik je ongeveer 4200 liter water. 

De hardheid van het water

De hardheid van het water is ook belangrijk voor de grote van het filter. Deze kun je echter niet schatten. Het beste is om de hardheid te meten. Dit kun je doen met een test-kit of je kunt dit laten doen. (Wil je je waterhardheid laten opmeten door WIEtec neem dan even contact op).

waterfilter
De hardheid van het water verschilt.

Conclusie

Door het waterverbruik te schatten en de hardheid van het water te meten kun je bepalen welk professionele waterfilter bij jouw gebruik past. Informeer met deze gegevens deze: Brita tabel, om te kijken welke waterfilter bij jouw gebruik past. Bekijk de Brita waterfilters pagina om het waterfilter-aanbod van Wietec te bekijken.

Naam (verplicht)E-mailadres (verplicht)Website

Geef een reactie

×
×

Winkelmand