Dagelijkse gebruikers
Vaste wateraansluiting
Dagelijkse gebruikers
Duurzame keuze
Vaste wateraansluiting

Melkopschuimers

Bekijk het aanbod professionele melkmachines voor de horeca en andere locaties. Zo geniet je van de smaak van verse melk, met het gemak van instant.
Veel verkocht
Lattiz 2.0 Melkopschuimer

Campina

Lattiz 2.0

Wat is een professionele melkopschuimer?

Een professionele melkopschuimer is een gespecialiseerd apparaat dat wordt gebruikt om melk op te schuimen voor koffieproducten met melk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cappuccino’s, latte of koude varianten met melk.

De machine zijn gespecialiseerd in het maken van perfect melkschuim. Deze heeft de optimale dikte en temperatuur. Hierdoor wordt het maken van koffieproducten met melk erg gemakkelijk.

Professionele melkopschuimers bieden vaak meer capaciteit, efficiëntie en zijn dynamischer dan huishoudelijke varianten. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor hoge productievolumes en kunnen ze een hoge consistente kwaliteit van het melkschuim waarborgen.

Werking van professionele melkopschuimer

Professionele melkmachines werken vaak met verse melk, maar de bekendste variant werkt met instant poeder. De werking verschilt lichtelijk per type melk. Bij verse melk wordt de melk rondgedraaid en verwarmd. Hierdoor wordt het een schuimachtige substantie, om maar even de scheikunde achterwege te laten.

De bekendste variant, namelijk de Lattiz werkt met speciale melkpoeder. Dit poeder wordt vermengd met water waardoor melkschuim ontstaat. Het voordeel dat dit eenvoudig in gebruik is.

Waarom een professionele melkopschuimer?

Er zijn meerder redenen om te kiezen voor een professionele oplossing van een melkopschuimer. Daarnaast zijn er naast de aanschafwaarde en eventueel de maandelijkse kosten voor de instant poeder bijna geen nadelen te noemen.

Consistente kwaliteit van melkschuim

Allereerst levert een melkmachine altijd een consistente kwaliteit melkschuim. Deze constante kwaliteit is erg geschikt voor horecazaken die graag een hoge kwaliteit koffie willen serveren. Doordat de machine vooraf ingesteld wordt kan hij continu dezelfde eigenschappen blijven leveren.

Geen ervaring nodig

Naast de hoge contante kwaliteit, heb je ook geen ervaring nodig voor het bestuderen van deze machine. Je kunt met één druk op de knop een ultieme koffie-ervaring leveren. Hiervoor heb je dus geen barista nodig.

Besparing van tijd

Als laatste bespaart het veel tijd. Je hoeft namelijk niet de melk handmatig op te schuimen. Je hebt zo binnen een mum van tijd een melkkan vol met perfect opgeschuimde melk. Ook heb je ondertussen tijd om de espresso alvast klaar te maken.

Daarnaast kan deze tijdsbesparing uiteindelijk geld besparen. Het opschuimen van melk met een halfautomatische koffiemachine kost niet alleen veel tijd, maar maakt ook de nodige rommel. Melkresten kunnen op de machine spatten en daarmee de machine beschadigen.

Melkopschuimer in de horeca

Tegenwoordig wordt ook in de horeca de melkopschuimer steeds vaker gebruikt. Vooral de Lattiz melkopschuimer is erg populair. Dit heeft met name te maken met zijn handige verpakking die in de melkmachine kan worden gedaan. De lattiz machine doet vanaf dit moment bijna alle andere handelingen die nodig zijn. Het heeft dus weinig tijd en aandacht nodig. Iets wat erg gunstig is voor de horeca, gezien het veel voorkomende personeelstekort.

Wietec maakt gebruik van cookies. Zo kunnen wij de prestaties van deze website verbeteren. Meer weten over cookies.