Professionele Koffiemolens

Geniet van vers gemalen bonenkoffie met de professionele koffiemolens voor horeca en andere gelegenheden.
Voorkeuren instellen:

Waarom een professionele koffiemolen?

Wanneer je een halfautomatische koffiemachine hebt, dan heb je hiervoor gemalen koffie nodig. Deze gemalen koffie kun je vervolgens in de piston plaatsen om op deze manier heerlijke verse espresso te maken. Om deze gemalen koffie te maken gebruik je een professionele koffiemolen. Deze maalt de harde bonen naar een zachte maling doormiddel van scherpe maalschijven.

Soorten professionele koffiemolens

Je kunt koffiemolens onderverdelen in twee verschillende soorten. De eerste soort is een bufferkamer molen. Dit type maalt in één keer een grote hoeveelheid koffiebonen. Deze maling blijft alleen niet lang houdbaar, omdat gemalen koffie simpelweg minder lang mee gaat. Het moderne type is de grind-on-demand (malen op aanvraag). Deze molen maalt de koffie wanneer je op de knop drukt. Op deze manier heb je altijd verse koffie.

Type maalschijven

Een belangrijk onderdeel van een professionele koffiemolen zijn de maalschijven. Deze hebben een grote invloed op de kwaliteit van de koffie. Het is belangrijk dat de schijven in staat zijn om een constante en fijne maling te leveren. De afmeting van de maalschijven in koffiemolens zit doorgaans tussen de 55mm en 75mm. Ook zijn de maalschijven beschikbaar in verschillende materialen waaronder staal en titanium.

Professionele koffiemolen in horeca

Het hebben van een goede professionele koffiemolen in de horeca is belangrijk voor het leveren een zekere kwaliteitsstandaard. De molen moet in staat zijn om een constante maalgraad te leveren, zodat op deze manier je als horecazaak ook een constante kwaliteit kunt leveren. De smaak van de koffie kun je veranderen door de molen naar je eigen voorkeur in te stellen. Je kunt gaan voor een grove maling of een fijne maling. Een goede professionele koffiemolen levert de ingestelde waarde vervolgens constant.

Wat is de beste professionele koffiemolen voor horeca?

Welke professionele horeca koffiemolen geschikt is voor jou hangt af van verschillende aspecten. Eerst is het belangrijk om jezelf af te vragen welk type maalschijven je wilt gebruiken. Conische maalschijven gaan het langste mee gevolgd door titanium. Deze twee zijn zeer geschikt voor de grotere gebruikers. Voor de kleinere gebruikers is staal ook geschikt.

Naast het type maalschijven kan het geluidsniveau ook nog een factor zijn. Het malen van bonen maakt geluid. Alle verschillende professionele koffiemolens voor horeca hebben een ander geluidsniveau. Ga dus goed na waar deze molen komt te staan. Verder kunnen aspecten zoals: snelheid, uitstraling en merkvoorkeur nog een rol spelen in het keuze proces.

Afstellen naar je voorkeuren

Wanneer je de molen hebt aangeschaft is het belangrijk om deze nauwkeurig in te stellen. De instellingen hebben invloed op de smaak van de uiteindelijke koffieproducten. Dit is gedeeltelijk een kwestie van persoonlijke voorkeuren, maar het is ook zeker belangrijk wat de drinkers van de koffie voor voorkeuren hebben. Hier kan een servicepartner zoals Wietec bij helpen. Wietec plaatst de molen en stelt hem vervolgens nauwkeurig af. Vervolgens krijg je uitgebreid advies over de soorten malingen en het onderhoud van de molen.

Wietec maakt gebruik van cookies. Zo kunnen wij de prestaties van deze website verbeteren. Meer weten over cookies.