Onderhoud aan je koffiemachine

Ben je opzoek naar een servicepartner voor het doen van professioneel onderhoud aan je koffiemachine of ben je opzoek naar informatie over onderhoud aan je espressomachine? Dan ben je bij Wietec aan het juiste adres.

Zakelijk onderhoud aan je koffiemachine

Wietec biedt professioneel onderhoud aan voor koffiemachines. Alle contracten worden op maat samengesteld op basis van het gebruik en de machine. Op deze manier wordt de levensduur van de machine maximaal verlengd en voorkom je onnodige reparaties aan je koffiemachine. 

Wietec is met 25 jaar ervaring een betrouwbare servicepartner in het noorden van Nederland. Wietec biedt koffiemachine onderhoud aan voor o.a. Friesland, Groningen en Drenthe.

De voordelen van onderhoud aan koffiemachine

Het doen van goed onderhoud kent veel verschillende voordelen. Niet alleen onderhoud door een professionele servicepartner is belangrijk, maar ook zelf je koffiemachine schoonmaken is erg belangrijk (of natuurlijk een halfautomaat). 

Wanneer een espressomachine niet goed onderhouden wordt kan dit zorgen voor onnodige problemen. Dit kan komen door kalk problemen of andere problemen die de machine (permanent) kunnen beschadigen. Je kunt deze problemen al voorkomen door je machine eenmaal per dag goed te reinigen. 

Net als bij bijna alle elektronische apparaten verlengt goed onderhoud de levensduur van de machine. Onderdelen minder snel stuk en de kwaliteit van de koffiemachine blijft veel hoger. Ook zal de uitstraling van binnen en buiten beter blijven. 

Door je machine regelmatig professioneel te laten onderhouden wordt de smaak van de koffie beter. Dit komt, omdat slangetjes worden schoongemaakt en hierdoor kalk en koffieresten worden verwijderd. Bij professioneel onderhoud wordt vaak de machine ook nog eens opnieuw afgesteld. Dit doet de kwaliteit van de koffie ook ten goede. 

Het doen van onderhoud kost geld. Onderhoudsproducten voor je koffiemachine kosten geld en het onderhoud uitbesteden nog meer. Echter kan dit op de lange termijn zeker wel uit. Het vervangen van de machine of onderdelen is namelijk veel duurder. 

Met meer dan 25 jaar ervaring is Wietec een betrouwbare partner voor alle servicewerkzaamheden aan jouw machine

Zelf onderhoud aan je koffiemachine doen

Het is belangrijk om ook zelf onderhoud aan je koffiemachine te doen. Door een paar simpele handelingen kun je veel problemen voorkomen.

Dagelijks espressomachine onderhoud

Het is belangrijk om dagelijks je volautomaat of halfautomaat schoon te maken. Bij een halfautomaat is het belangrijk dat je de zetgroep, filterdrager en de machine goed schoon houdt. Bij een volautomatische machine kun je via het servicemenu de koffiemachine schoonmaken. 

Maandelijks onderhoud espressomachine

Om je machine in optimale staat te houden is het belangrijk om maandelijks de koffiemachine te ontkalken. Vooral wanneer er geen waterfilter is aangesloten op de koffiemachine is dit zeer belangrijk. Kalkaanslag kan voor veel onnodige problemen zorgen. 

zelf onderhoud doen koffiemachine

Meer dan 25 jaar ervaring in de koffiewereld.

De beste reinigingsproducten met korting.

Contracten op maat voor je koffiemachine.

Professioneel onderhoud voor vol- en halfautomaten.

onderhoud koffiemachine

Zakelijke oplossingen onderhoud

Professioneel onderhoud koffiemachine

Onderhoud koffiemachine in de horeca

Vooral in de horeca is het belangrijk dat je koffiemachine altijd optimaal blijft draaien. Hier is het zelf doen van onderhoud vaak niet genoeg. Dit komt, omdat de koffiemachine elke dag op volle kracht draait. Je wilt de kans dat je plotseling met en kapotte machine zit minimaliseren en de kwaliteit van de koffie hoog houden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare partner voor het onderhoud. 

Onderhoud koffiemachine voor MKB-bedrijven

Ook bij MKB-bedrijven is het belangrijk dat de koffiemachine optimaal blijft werken. Deze machines worden vaak ook veelvoudig gebruikt. De koffiemachine op kantoor is dus erg belangrijk. De kans is groot dat niet al het personeel op de hoogte is van het belang van het schoonhouden van de machine.

Wietec maakt gebruik van cookies. Zo kunnen wij de prestaties van deze website verbeteren. Meer weten over cookies.