Halfautomatische Koffiemachines

Zet hoge kwaliteit koffie met halfautomatische koffiemachines. Geniet probleemloos van je koffiemachine van met betrouwbare service van Wietec.
Voorkeuren instellen:

Halfautomaat koffiemachine horeca

Koffie is op water en thee na de meest gedronken drank in Nederland. Ook in restaurants en cafés wordt deze drank veel gedronken. Daarom is een goede halfautomaat koffiemachine in horeca erg belangrijk.

Een halfautomaat koffiemachine voor in horeca is moeilijker te bedienen dan een volautomaat. Het zetten van goede producten is een vakkundig proces. Deze vakmensen worden ook wel barista genoemd. Ook zijn er in Nederland trainingen voor het maken van espresso’s en andere producten. Wanneer je deze trainingen voltooit krijg je een certificaat en ben je officieel barista.

Waarom halfautomaat koffiemachine in horeca?

De halfautomaat is een populaire horeca koffiemachine, omdat de espresso van hoge kwaliteit is. Ook producten met melk smaken doorgaans beter dan uit een volautomaat. Dit komt, omdat de melk handmatig wordt geschuimd. Het melkschuim wordt op de perfecte temperatuur en dikte gebracht. Deze wordt vervolgens door en boven op een espresso gegoten die een paar seconden geleden gemalen is uit een koffiemolen en via de piston het kopje in druipt.

Wat is een halfautomatische koffiemachine?

Bij een halfautomatische koffiemachine worden verschillende handelingen tijdens het maken koffie niet door deze machine gedaan. Bij een halfautomaat moet je zelf: de koffie malen, de koffie in de piston tampen en eventueel melk opschuimen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit espresso.

Daarnaast moet je zelf de temperatuur inregelen en kiezen wat je maalgraad van je bonen is. Wanneer je de perfecte combinatie hebt gevonden, dan word je beloond met heerlijke espresso. Dit maakt dit type koffiemachine erg uniek.

Voordelen halfautomatische koffiemachine

De voordelen van een halfautomatische koffiemachine zitten hem voornamelijk in de kwaliteit van de producten en de status van dit apparaat. Hiermee wordt bedoeld dat mensen dit apparaat vaak linken met hoge kwaliteit koffie en met vakmanschap. Wie een halfautomaat espressomachine heeft hecht waarde aan zijn koffie. Ook kun je met melkproducten mooie latte art maken waarmee je niet alleen op de tong goed scoort, maar ook op het oog.

Groepen en stoompijpen

De piston op de machine wordt ook wel een groep genoemd. Over het algemeen hebben halfautomatische koffiemachines voor thuis vaak één piston (groep). Professionele koffiemachines hebben daarentegen meerdere groepen. Dit begint vaak bij twee groepen en eindigt meestal bij vier groepen. Dit betekent dat je, wanneer je twee espresso onder één piston zet, acht espresso’s in één keer kunt zetten.

De stoompijpen geeft warme stoom waarmee je melk kunt opschuimen. In veel gevallen heeft de machine even veel stoompijpen als zetgroepen. In sommige gevallen is dit minder. Je kunt namelijk maar als persoon “maar” één kan melk opschuimen. Wanneer je niet zeker weet voor hoeveel groepen je nodig hebt, dan kun je altijd betrouwbaar advies aanvragen bij Wietec.

Halfautomaat of piston machine

De ene persoon zegt piston machine en de andere persoon zegt daarentegen weer halfautomaat. Wat is nou het daadwerkelijke verschil tussen deze twee? Het verschil zit hem enkel in de naam van dit apparaat. De benaming halfautomaat koffiemachine heeft de machine te danken aan het feit dat het zetproces niet geheel automatisch gaat. De benaming pistonmachine zit hem in het feit dat het apparaat een piston heeft.

Wietec maakt gebruik van cookies. Zo kunnen wij de prestaties van deze website verbeteren. Meer weten over cookies.