Espressomachine defect- koffiemachine kapot? Zo los je het op!

Is jouw espressomachine defect? Hier wordt uitgelegd hoe je dit zelf kunt verhelpen en hoe de kapotte koffiemachine/ espressomachine binnen 10 minuten weer kan werken. Met vijf simpele stappen loop je de machine na en kun je het probleem mogelijk verhelpen.

Zelfhulp voor repareren van een kapotte koffiemachine

Is je koffiemachine kapot? Dan kunnen de volgende stappen jou helpen bij het repareren hiervan. Met deze 5 simpele stappen kun je dit probleem van een espressomachine die defect is vaak oplossen.

Benodigde tijd: 10 minutes

Controleer de stroom en kijk of de machine aan staat.

Kijk altijd eerst of de stroom goed en volledig is aangesloten. Neem hiervoor ook even een kijkje in de meterkast.

Controleer waterdruk

Check vervolgens of er nog waterdruk op de machine staat. Zonder waterdruk krijg je ook geen koffie.

Kijk naar het bonen reservoir en zorg dat het klepje open staat.

Neem vervolgens ook een kijkje in het bonen reservoir. Kijk of er voldoende bonen in de machine zitten en zorg ervoor dat het klepje van het reservoir altijd OPEN staat.

Haal de stekker er 10 seconden uit en stop hem weer terug.

Deze truc werkt bij vele elektronische apparaten en daarom ook bij koffiemachines. Haal de stekker er voor 10 seconden uit en stop hem weer terug.

Schakel professionele hulp in.

Mochten deze stappen niet werken, dan is het beter dat je professionele hulp inschakelt.

espressomachine defect

Espressomachine defect? Controleer als eerste de stroom.

Wanneer je espressomachine defect is, kun je het beste eerst kijken naar de stroomaansluiting. Loop allereerst de stroomaansluiting van de defecte espressomachine na om te kijken of deze nog werkt. Door een ander apparaat aan te sluiten op het stopcontact, kan gemakkelijk gekeken worden of deze nog werkt. Vervolgens is het raadzaam om in de meterkast te kijken of er nog stroom gaat naar de espressomachine.

Controleer of de defecte espressomachine aan staat

Wanneer er nog stroom op de machine lijkt te staan. Kun je kijken of de machine niet uit staat. Bij sommige espressomachines is er een aan en uit knop. Bij andere machines is er een schakellaar. Deze schakellaar bevat meestal 3 verschillende standen (0,1 en 2). Bij deze machine moet de schakellaar op de 2 staan. Alleen dan gaat de machine aan. 

Waterdruk en bonen reservoir

Een espressomachine maakt gebruik van water. Door water te mengen met koffiebonen ontstaat koffie. Wanneer er geen waterdruk op de machine staat heb je dus ook geen koffie. Controleer daarom de waterdruk. Dit kun je doen door bijvoorbeeld even een kraan (bij een spoelbak bijv.) open te draaien. Ook kan het voorkomen dat er een knik in de slang zit. Loop daarom even na of de slang geen verstoppingen bevat. 

Open de klep van het bonen reservoir

Waar dus waterdruk nodig is voor het maken van een bakje koffie. Zijn de koffiebonen zelf natuurlijk ook essentieel. Daarom is het belangrijk om te kijken, wanneer de espresso niet meer werkt, of er nog genoeg bonen in het bonenreservoir zitten. Ook kan het zijn dat het klepje nog dicht staat van het bonen reservoir, deze moet altijd open zijn. Het klepje kun je vinden onder de bonenstolp. 

Voorbeeld: gesloten klepje bonen reservoir

Professionele hulp bij een kapotte koffiemachine

Voor het repareren van een kapotte koffiemachine kun je er ook voor kiezen om professionele hulp in te schakelen. Dit is vooral aan te bevelen als de bovenstaande stappen niet werken. Wanneer je er zelf voor kiest om de machine open te gaan halen en deze probeert te repareren, dan kunnen problemen erger worden dan ze zijn. Een koffiemachine is een complex apparaat die erg gevoelig is voor aanpassingen aan de binnenzijde. Daarom kan het inschakelen van professionele hulp bij een kapotte koffiemachine een goede zet zijn.

Professionele hulp vinden voor een kapotte koffiemachine

Het vinden van een service monteur voor het repareren van je koffiemachine die kapot is hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn door heel Nederland en Belgiƫ vele service monteurs in de buurt voor het verhelpen van het probleem. Kies voor een service monteur bij jou in de buurt. Woon je in Noord-Holland? Kies dan voor een servicemonteur voor de reparatie van je koffiemachine in Noord Holland. Op deze manier houd je de voorrijkosten mogelijk beperkt.

Deel dit met je koffievrienden!

Wietec maakt gebruik van cookies. Zo kunnen wij de prestaties van deze website verbeteren. Meer weten over cookies.